2016 Yılı Kurban Fiyatları Belli Oldu

 

2016 yılı kurban fiyatları ile ilgili yazımızda size bu sene buyuk ve kucuk bas kurban fıyatları hakkında bılgı verecegız. Vatandaşlar tarafından merakla acıklanması beklenen kurban fiyatları hakkında birçok resmi ağızdan gelen fiyatlandırma belli oldu.

Büyük baş kurbanlıklar için fiyatlardırma şöyle;
Dana, boğa, inek, sığır gibi büyük baş kurbanlıklar 5.000 TL – 10.000 TL arasında

Küçük baş kurbanlıklar için fiyatlandırma da şöyledir;
Kuzu, koyun, koç, keçi gibi küçük baş kurbanlıklar 700 TL – 1200 TL arasında fiyatlanmaktadır.

Canlı hayvan kilogram fiyatı 10 TL – 15 TL arasında oynamaktadır.

Ülkemizde son zamanlar kurbanlık hayvan tedariği konusunda sıkıntılar yaşanmakta. Devletmiz bu sorunu birkaç yıldır ANGUS cinsi büyük baş ithalatı ile çözmeye çalışmaktadır. Hayvancılara bu yetersizlik sorulduğunda yem ve zirai ilaç fiyatlarının çok yüksek olmasını gösteriyorlar. Tabikide bu durum kurbanlık hayvan fiyatlarına yansıyacaktır. Türkiye'de orta gelirli insanlar kurban kesmek isterse ceplerinde en az 600-700 tl para cıkarmaları gerekmekte. Devletin her geçen yıl tarım ve hayvancılık faaliyetlerine yaptığı desteği arttırması önümüzdeki senelerde bu fiyatların düşmesine neden olacaktır.

Kurbanınızı güvendiğiniz bir kurumda da kestirebiirsiniz. Bu kurbanı ister teslim alırsınız isterde aldığınız yere bağışlarsınız. Alternatif kurban temin eden kurum ve kuruluşların olduğunu belirterek bunlardan birkaç tanesini yazımıza ekleyelim.

Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) tarafında yapılan vekalet ile kurban kesme hizmetinde kurban kesim bedeli yurt içinde 690 tl yurt dışında ise 500 tl olarak belirlendi.

Önde gelen alışveriş siteleri de son yıllarda vekalet ile kurban kesme işlemine başladılar. Bu sitelerde küçük baş fiyatları 400 tl ile 500 arası olması dikkat çekmektedir.

Diğer yandan bazı vakıf ve derneklerin vekaleten kurban faaliyetleride olmaktadır. Bu dernek ve vakıflar diğer kurumlara nazaran daha uygun kurban hissesi veya küçük baş sağlamaktadır. Bunara örnek vermek gerekirse İHH, İDDEF vakıfları örnek teşkil edebilir.

Haberimizin sonuna gelirken Kurban bayramınızı tebrik ediyoruz ve memleketimize milletimize hayır ve bereketler getirmesini Allah'tan niyaz ediyoruz. Kurbanlarınızı güzel seçmeyi unutmayın…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir